Care este singurul aliment cu efect postbiotic, potrivit dr. nutriționist Mihaela Bilic. Acest aliment foarte valoros pentru sănătate se găsește în orice supermarket din România. Iată despre ce este vorba!
Dr. nutriționist Mihaela Bilic spune care este singurul aliment cu efect postbiotic. Este vorba despre un aliment delicios, care se găsește în toate supermarketurile, la diferite mărci. De asemenea, este și accesibil ca preț, așa că oricine îl poate achiziționa. Este și foarte sănătos, așadar dr. Mihaela Bilic îl recomandă.
Dar mai întâi să aflăm ce înseamnă un aliment postbiotic. Potrivit medicului nutriționist, avem alimente probiotice, prebiotice și postbiotice. Din categoria probioticelor fac parte alimentele fermentate care conțin culturi de bacterii vii, avem prebioticele, adică fibrele care hrănesc culturile de bacteroo din intestin, și postbioticele, adică acizi grași cu lanț scurt care se sintetizează la nivelul mucoasei intestinale.
„Știați până acum că avem probiotioce, adică toate alimentele fermentate care conțin culturi de bacterii vii, acele bacterii benefice de care depinde imunitatea și sănătatea noastră, există prebiotice, adică fibrele care hrănesc culturile de bacterii benefice din intestin, dar și postbioticele. Postbioticele înseamnă acizi grași cu lanț scurt care se sintetizează la nivelul mucoasei intestinale și tot bacteriile benefice fac asta”, a spus Mihaela Bilic.
Care este însă singurul aliment recunoscut ca fiind un postbiotic? Tot dr. nutriționist Mihaela Bilic explică:
„Untul este singurul aliment cu efect postbiotic, pentru că în unt avem acidul butiric, acest acid gras cu lanț scurt care este fabulos la nivel de mucoasă intestinală, îi păstrează echilibrul și integritatea. Untul are și vitaminele A și D, combinate eficient în mod natural, toată grăsimea valoroasă din lapte. Dragii mei, mâncați unt pentru efectul lui postbiotic.”, a spus celebrul medic într-un video pe YouTube.
CITEȘTE ȘI: